سه‌شنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: کاهش بارندگی، افزایش مصرف آب منجر به آن شده است که امسال برعکس سال‌های گذشته فقط نگران تابستان نباشیم بلکه دغدغه ما گذران پاییز است

محمد پرورش

به گزارش ایسنا، محمد پرورش، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کاهش بارش‌ها در سال جاری گفت: بارش‌ها درسال‌ آبی 93 نسبت به بلند مدت 30 درصد کاهش یافته و وضعیت بارندگی خوب نیست. این درحالی است که حجم بارش‌ها در سال92 نسبت به سال 91 کاهش داشته و کاهش‌های پی در پی باعث کم شدن چشمگیر ذخایر سدها شده است.

وی افزود: سال گذشته حجم ذخایر سدها 900 میلیون متر مکعب بود در حالی که اکنون 500 میلیون متر مکعب است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این‌که در پیک مصرف، به سه میلیون و 300 هزار متر مکعب برابر با 38 متر مکعب بر ثانیه آب تولید می کنیم گفت: سدهای لتیان و لار در سامانه شرق حدود 4 میلیون نفر را تحت پوشش قرار می دهند در حالی که ذخایر آن ها بیش از 40 درصد کاهش یافته است.

پرورش با اشاره به برنامه ریزی‌های صورت گرفته در ستاد وزارت نیرو، شرکت آب و فاضلاب‌ کشور و شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت:‌از مهر ماه 92 تمام برنامه ریزی و اقدامات لازم برای گذر از تابستان و پاییز 93 را در نظر گرفتیم که براساس آن برای سال جاری نیاز به یک میلیارد و 35 میلیون متر مکعب آب داریم. امیدواریم با مشارکت مردم بتوانیم از پیک لحظه‌ای با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان، برگزاری مسابقات فوتبال و وضعیت ذخایر سدها عبور کنیم پس از آن باید به فکر پاییز باشیم. از یک میلیارد و 35 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز حدود 80 میلیون متر مکعب کمبود وجود دارد که برای مدیریت آن در نیمه دوم سال گذشته سه کمیته تولید، توزیع و مصرف شکل گرفت. براساس آن کمیته‌های تامین و توزیع کاری با مردم نداشته وبرای تامین آب برنامه ریزی‌های لازم را انجام می دهند اما کمیته مصرف با مشارکت مردم 30 میلیون مترمکعب آب را باید جبران کند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کمیته تامین گفت: یک تعداد چاه در مناطق شمالی در تهران که کیفیت آب خوب است حفاری می شود. براساس برنامه ریزی‌ها کمیته تامین باید پیگیر حفر 24 حلقه چاه باشد و بخش طرح‌های مهم نیز حفاری 30 حلقه چاه را دنبال می کند. براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته در بخش کمیته تامین باید ماهانه دو چاه وارد مدار شود که تاکنون براساس برنامه ریزی‌ها پیش رفته و هفت چاه وارد مدار شده‌اند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ورود سلسله وار چاه‌ها به مدار گفت:‌ با دیونی که ایجاد کردیم کارها را پیگیری می کنیم و درصددیم که سد ماملو تا اواخر شهریور وارد مدار شود که این مساله کمک زیادی به منابع آب تهران می کند. اگر امروز رینگ قمر بنی هاشم تکمیل شده بود مشکلات آب به مراتب کمتر می‌شد. در حال حاضر در حال تامین منابع رینگ قمر بنی هاشم هستیم تا تکمیل شود.

پرورش با اشاره به این‌که سد ماملو 60 هزار کیلومتر مربع مخزن دارد و به پایداری منابع آبی کمک می کند گفت:‌ کمیته توزیع آبرسانی در شهر تهران با 7500 کیلومتر شبکه و 75 مخزن را پیگیری می کند تا با توجه به نیاز یک میلیارد و 35 میلیون متر مکعبی آب در سال جاری بتوان با مدیریت درست سیر آب را داشته باشیم.

ذخیره آب از نیمه شب تا چهار صبح

وی با تاکید بر این‌که در حال حاضر از ساعت 12 شب تا چهار صبح برای ذخیره آب در شبکه فشار را کاهش می دهیم گفت: تاکنون پنج مانور برگزار شده و فشار آب را به میزان پنج، 10 و 15 درصد کاهش داده‌ایم ونتایج را بررسی کرده‌ایم. در 10 نقطه مدیریت فشار پنج درصدی را اعمال کردیم که ناراضی در پی نداشت اما مدیریت 15 درصدی فشار آب که به صورت پایلوت در مناطق دو، سه و چهار برگزار شد و در منطقه پنج نیز اجرا می‌شود قدری نارضایتی ایجاد کرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که در حال حاضر 550 از 700فشار شکن در تهران مکانیزه هستند گفت:‌150 فشارشکن دیگر نیز با توجه به مناقصه‌ای که برگزار شده مکانیزه می‌شوند.

پرورش با تاکید بر ورود جدی شرکت آب و فاضلاب به برداشت‌های غیر مجاز در بحث بنایی‌ها گفت: در کارهای بنایی فقط می توان پنج متر مکعب آب برای شرب و بهداشت برداشت کرد و در صورتی که اضافه‌تر برداشت شود آب را قطع می کنیم.تمام مشترکین اداری، نظامی، فضای سبز، مدارس و مصرف‌کنندگان بالای 20 متر مکعب دسته بندی شده‌اند و در صورت نیاز در حوزه مشترکین پر مصرف قطعی آب را قبل از بروز مشکل ابتدا از غیر مسکونی‌ها آغاز می کنیم و سپس سراغ مشترکین مسکونی پر مصرف می‌رویم.

تعرفه آب برای پاسخگویی در حوزه کیفیت و کمیت منطقی نیست

وی در مورد بازدارندگی قیمت آب نیز گفت: در شهر تهران که بیشترین ضریب و گران ترین تعرفه است مشترکین با مصرف 15 متر مکعب آب در ماه (50 درصد مشترکین) براساس صورت حساب جدید 4197 تومان پرداخت می کنند.مشترکینی که تا 20 متر مکعب آب مصرف می کنند و در کل شامل 60 تا 70 درصد مشترکین می شوند ماهانه 6532.3 تومان هزینه آب می دهند. اگر در رابطه با کیفیت و کمیت بخواهیم پاسخگو باشیم این تعرفه منطقی نیست و هیچ اثر بازدارندگی ندارد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر این‌که ما دنبال اجحاف نیستیم گفت: 20 متر مکعب به اندازه یک تریلی آب است و پرداخت شش هزار تومان هزینه برای آن بازدارنده نیست.

برگزاری مناقصه برای اصلاح لوازم کاهنده منازل

پرورش در مورد کاهش مصرف آب با استفاده از لوازم کاهنده گفت: پیشنهادی مطرح کردیم مبنی بر این که از طریق برگزاری مناقصه لوزام مصرف آب در خانه‌ها را اصلاح کنند و هزینه آن توسط مشترک از طریق قبض به صورت ماهانه کسر شود.

وی ادامه داد: یک راه این است که دولت سوبسید برای لوازم کاهنده بدهد که این اتفاق نمی افتد اما راه دیگر این است که به ما مجوز دهند مناقصه برگزار کنیم و پس از اصلاح تجهیزات آبی مشترکین به صورت ماهانه در قبوض مبلغی به عنوان مثال 10 تا 12 هزار تومان دریافت شود.

پروژه‌های آماده‌ افتتاح

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به پروژه‌های آماده افتتاح در حوزه پساب و فاضلاب گفت: تصفیه خانه پساب لواسان آماده افتتاح است؛ پروژه الغدیر در حوزه مسکن مهر پرند، نسیم شهر و ... با 150 میلیارد تومان هزینه صورت گرفته آماده است. از سوی دیگر تصفیه خانه فاضلاب شهر قدس و مدول تصفیه خانه فاضلاب جنوب که از بزرگترین پروژه‌های کشور است آماده بهره برداری هستند.

پرورش با اشاره به این‌که مدول تصفه خانه فاضلاب جنوب تا یک ماه آینده آماده افتتاح می شود گفت: این مدول با توجه به عظمت کار با حضور رییس جمهور افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به کلنگ زنی های بزرگ پیش رو گفت: تاکنون 18 درصد تهران پوشش فاضلاب‌ داشت در حالی که الان 52 درصد تحت پوشش فاضلاب هستند و تا پایان سال این رقم به 60 درصد می‌رسد.تصفیه خانه فاضلاب‌ در غرب در منطقه شهرک غرب اجرا می شود و در منطقه 22 نیز توافقی 700 میلیارد تومانی برای ساخت تصفیه خانه صورت گرفته است. همچنین خط انتقال غرب تهران با تونل 12 کیلومتری با استفاده از اعتبارات بانک توسعه انجام می‌شود که در انتظار کلنگ‌زنی یکی از مسوولین برای آغاز اجرای خط انتقال است. تصفیه خانه پیروز بهرام نیز با استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی اجرا می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به سوال ایسنا در مورد علت تاخیر وارد مدار شدن سد ماملو گفت: ماملو تنها پروژه‌ای است که اگر خدا کمک کند در زمان خودش انجام می‌شود چرا که سازه‌های عظیم آبی زمان زیادی برای اجرا نیاز دارد.

پرورش تاکید کرد: برای تصفیه خانه یکسری تجهیزات باید وارد می کردیم که مشکل ارزی وجود داشت اما با اقدامات صورت گرفته ارز مورد نیاز تامین شد، اجناس لازم را وارد کردیم و به مرور نصب می‌کنیم.

وی با تاکید بر این‌که کیفیت آب تهران پایدار است گفت:‌با ورود آب ماملو به حوزه جنوب تهران وضعیت آب بدون دغدغه پایدار می‌شود و در صورتی که مردم 20 درصد در مصرف صرفه جویی داشته باشند نیاز مدیریت فشار آب نیست.

برای فروش آب معدنی کیفیت آب را زیر سوال نبریم

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در مورد کیفیت آب و مباحث مطرح شده در مورد نیترات گفت: آب تهران کیفیت بالایی دارد. ما منعی با فروش آب معدنی نداریم و می تواند توسعه پیدا کند اما قرار نیست برای فروش آن کیفیت آب را زیر سوال ببرند.

پرورش با اشاره به افزایش 2.5 درصدی مصرف آب از ابتدای سال تاکنون گفت: تولید و مصرف در تهران سر به سر است و با بروز مشکل ممکن است آب قطع شود.در سال گذشته وقتی مصرف روی سه میلیون و400 هزار متر مکعب رفت مشکل پیدا کردیم؛ امسال اطلاعات ومدیریت شبکه دقیق‌تر است ولی نبود مشکل رابطه مستقیم با مصرف دارد. کجای دنیا 320 لیتر آب به ازای هر نفر تولید می‌شود. سرانه مصرف بسیار بالا است و مشارکت مردم را در مدیریت مصرف می‌طلبد.

کد خبر 263675

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha